Op 8 november 1985 richtte Sensei Stanny van Gestel Mas Oyama Brasschaat op, later hernoemd naar Sutani Dojo. Vanaf het begin bleken leraar en leerlingen uit het goede hout gesneden zodat de club een stevige reputatie uitbouwde op alle vlakken van het Kyokushin Karate.

In 2001 is Sutani Dojo een VZW geworden met een volledig nieuw bestuur. In deze periode nam Sensei Stanny Van Gestel afscheid van het kyokushin-gebeuren. Sensei Etienne Van Holt en Sensei Ludo Eeckhout namen de fakkel over als clubhouders. Ze moderniseerden de bestaande formule en bouwden de jeugd- en kinderafdeling verder uit. Sutani Dojo zette zijn activiteiten verder en de mooie resultaten bleven aanhouden.

Als derde generatie clubhouder aanvaarde Shihan Benny Geluykens in 2009 de opdracht om de club verder te toekomst in te loodsen. Shihan Benny is ook een oudleerling van Sensei Stanny Van Gestel.

Sutani Dojo is ondertussen uitgegroeid tot een bruisende organisatie met verschillende leden en tal van medewerkers. Allemaal nemen ze in de ware geest van het kyokushin de uitdaging aan om het elan van het verleden ook in de toekomst waar te maken.  

Sutani dojo maakt deel uit van de Belgische Federatie Kyokushin karate BFKK en van de International Federation of Karate IFK